Pie dominējošas uzvaras otro nedēļu pēc kārtas komandas mājas posmā Austrijā ticis “Red Bull” braucējs Makss Verstapens. Viņa galvenais sāncensis Luiss Hamiltons šoreiz finišēja tikai ceturtajā vietā.

Lando Norisam no otrās pozīcijas padevās ļoti labs starts, taču priekšā esošais Makss Verstapens nosargāja līderpozīciju. Tālāk aizmugurē Peress noturēja Hamiltonu un Botasu sev aizmugurē. Kvalifikācijas varonis Džordžs Rasels piedzīvoja nelielas tehniskas ķibeles, taču “Williams” prata tās novērst pirms starta. No astotās starta pozīcijas viņš zaudēja četras vietas jau 1. aplī.

Tālāk aizmugurē Estebans Okons trešajā līkumā tika iespiests starp Miku Šūmaheru un Antonio Džiovinaci. Okona un Džiocvinaci mašīnas viegli saskārās, taču “Alpine” balstiekārta neizturēja un Okons nobrauca malā ar aizlauztu riteni. Trasē devās drošības mašīna.

Sacīkstēm atsākoties, sākās ļoti spraiga cīņa par otro vietu. Norisam uzbruka ne tikai Peress, bet arī abi “Mercedes” braucēji. Peress centās iegūt pozīciju pa līkuma ārmalu, taču Noriss neatstāja viņam vietu. Peress izbrauca pa grants joslu un atgriezās trasē 10. vietā.

Hamiltons nonāca trešajā vietā un centās apdzīt Norisu, taču tas nebija viegls uzdevums. Abi briti samainījās pozīcijā tikai 20. aplī. Par iepriekš notikušo cīņu ar Peresu tiesneši bija nesaudzīgi un piešķīra Norisam 5 sekunžu sodu. Kad pienāca laiks boksu apmeklējumiem, Botass kopēja Norisa taktiku un “McLaren” braucēja soda dēļ pakāpās uz 3. vietu.

Sacīkšu pirmajā nogrieznī punktu zonā atradās abi “AlphaTauri” un “Aston Martin” braucēji, kuri sacīkstes uzsāka ar mīkstākā sastāva riepām. Abu komandu braucējiem bija nepieciešami divi pitstopi. Tas ļāva cīņās iesaistīties “Ferrari” braucējiem un Danielam Rikjardo. Peresa centieni sasmelt izlieto rezultējās ar 5 sekunžu sodu. Viņš veica identisku manevru cīņā ar Leklēru kā Noriss pirmajos apļos pret pašu Peresu. Pāris apļus vēlāk Peress vēlreiz neatstāja vietu Leklēram, par ko nopelnīja vēl vienu 5 sekunžu sodu.

Peress nebija vienīgais “Red Bull” sistēmas braucējs, kurš par identiskiem pārkāpumiem saņēma divus 5 sekunžu sodus. “AlphaTauri” braucējs Juki Cunoda neievēroja balto trases atdalošo līniju pirms abiem pitstopiem. Cunoda par abiem pārkāpumiem saņēma 5 sekunžu sodus.

Luiss Hamiltons sabojāja mašīnu, braucot pāri nesaudzīgajām trases apmalēm. “Mercedes” sākotnēji nevēlējās samainīt abus braucējus vietām, bet no aizmugures strauji tuvojās Noriss. Komanda lika Botasam un Hamiltonam samainīties vietām, bet Hamiltons visai drīz pazaudēja pozīciju arī Norisam un devās boksos pēc jauna cietāko riepu komplekta.

Verstapena pārsvars sacīkšu izskaņā bija tik ievērojams, ka “Red Bull” iesauca viņu boksos 11 apļus pirms finiša, lai uzmontētu jaunu riepu komplektu.

Pēdējos apļos aizraujošā cīņā vairāku apļu garumā Fernando Alonso atrada ceļu garām Džordžam Raselam un liedza “Williams” komandai izcīnīt pirmo punktu divu sezonu laikā.

Aiz Verstapena, Botasa, Norisa un Hamiltona līdz piektajai vietai spēja aizcīnīties Peress. Karloss Saincs, sācis saacīkstes ar cietā sastāva riepām, veica lieliskus pēdējos apļus, tika garām Leklēram un vēlāk arī Rikjardo. Pēc sodu piešķiršanas Peress nonāca 6. vietā aiz Sainca.

Pašā pēdējā aplī sadursmi piedzīvoja Kimi Raikonens un Sebastians Fetels. Abi atradās ārpus punktu zonas, tomēr avārijas rezultātā zaudēja vairākas pozīcijas.

Austrijas Grand Prix rezultāti

VietaBraucējsKomandaDzinējsRezultātsPitstopiPunkti
1Makss VerstapensRed BullHonda71 aplis226
2Valteri BotassMercedesMercedes17.973118
3Lando NorissMcLarenMercedes20.019115
4Luiss HamiltonsMercedesMercedes46.452212
5Karloss SaincsFerrariFerrari57.144110
6Serhio PeressRed BullHonda57.91518
7Daniels RikjardoMcLarenMercedes1'00.39516
8Šarls LeklērsFerrariFerrari1'01.19514
9Pjērs GazlīAlphaTauriHonda1'01.84422
10Fernando AlonsoAlpineRenault1 aplis11
11Džordžs RaselsWilliamsMercedes1 aplis1
12Juki CunodaAlphaTauriHonda1 aplis2
13Lenss StrolsAston MartinMercedes1 aplis2
14Antonio DžiovinaciAlfa RomeoFerrari1 aplis2
15Nikolā LatifiWilliamsMercedes1 aplis1
16Kimi RaikonensAlfa RomeoFerrari1 aplis1
17 (nf)Sebastians FetelsAston MartinMercedes2 apļi3
18Miks ŠūmahersHaasFerrari2 apļi1
19Ņikita MazepinsHaasFerrari2 apļi2
nfEstebans OkonsAlpineRenault71 aplis0